Onze leden

De coöperatie bestaat uit bedrijven en vastgoedeigenaren die willen verduurzamen. Uit bedrijven die diensten leveren op het gebied van duurzaamheid. En partners die zich aansluiten omdat verduurzaming een heel belangrijk punt is op de agenda. Al deze bedrijven zijn lid van onze coöperatie. Dit betekent dat zij actief meedenken en -doen aan de verduurzaming van bedrijven en bedrijfsterreinen in en om Meppel. Samen maken we Meppel duurzamer!

Duurzaam Advies

Wim Meijer: “Ik ben expert in de verduurzaming van vastgoed. Met name (bestaande) kantoren en bedrijfspanden. Maar ook steeds vaker voor de woningbouw. Ik ben gespecialiseerd in binnenklimaat, warmtepompen en koel- en vriestechniek. En daardoor kun je mij betrekken bij de volledige verduurzaming van een gebouw.”

Waarde met groene energie

Jan Albert Westenbrink: “Verduurzaming betekent voor mij werken aan oplossingen die bedrijfseconomische waarde toevoegen aan bedrijven en organisaties.

Mijn aanpak gaat uit van ‘Richting geven en actief meedoen’. Oplossingen moeten werken voor de langere termijn en daarmee een duurzame bijdrage leveren. Geen rapporten, maar concrete actie.”

Allround bouwbedrijf

Ricardo de Wolde: “Wij zijn een allround bouwbedrijf en bestaat al sinds 1886. We zijn werken regionaal en landelijk. Voor zowel de zakelijke als de particuliere markt zijn we gespecialiseerd in nieuwbouw, onderhoud, renovatie en verbouw.

Klanten begeleiden en ontzorgen zit in onze genen en we pakken het traject van A tot Z op. Of dit nu een kleine verbouwing is of de renovatie van een enorm kantorencomplex.”

Groene elektrotechniek

Wim de Pruis: “Bakker Technisch Installatie Bureau verzorgt alles wat met elektrotechniek te maken heeft. Van installaties tot data- en beveiligingsinstallaties, zorgsystemen, BIM, Autocad/Revit tekenwerk en KNX-programmaties. Elke kans die zich voordoet om deze werkzaamheden zo duurzaam mogelijk te ontwerpen en uit te voeren pakt Bakker TIB maximaal aan.”

Floris Boom: “Als Meppeler onderneming die 126 jaar bestaat zijn continuïteit en duurzaamheid belangrijk voor ons. Daarvoor zoeken wij de juiste partners om ons heen. Een gezamenlijke aanpak spreekt ons aan.”

Boom B.V. is een onafhankelijke totaalleverancier voor het laboratorium. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1895 en we zijn al 4 generaties aan Meppel verbonden. Ons uitgebreide assortiment wordt oa. via de webshop aangeboden en bestaat uit laboratoriumbenodigdheden, apparatuur en chemicaliën. Boom levert niet alleen chemicaliën van toonaangevende fabricaten, maar ook van haar eigen Boom Label.

Onze klanten bevinden zich in de B2B markt o.a. in de voedingsmiddelenindustrie, water- en milieulaboratoria, scholen, universiteiten, farmaceutische- en petrochemische industrie, ziekenhuizen en overheid.

 

Pouwel Slurink: “Zonnepanelen aanschaffen doe je samen met GroenOpgewekt, dáár kun je op vertrouwen!”

GroenOpgewekt (Meppel en Hengevelde) is gespecialiseerd in het leveren en installeren van Europese zonnepanelen en energiedaken (gebouw geïntegreerde zonnepanelen). Aanvullend EV-laadpalen, energie beheersystemen, accu’s, zonnecarports en zonnerijwielstallingen.

Wij zijn een vooruitstrevend, dynamisch bedrijf dat met ervaring en verstand van zaken klanten naar slimme duurzame oplossingen leidt. Als gediplomeerd en gecertificeerd Solar Specialist helpen wij ondernemers in de wirwar van stimuleringsregelingen en financieringsmogelijkheden, wij bepalen ‘samen met u’ wat de beste optie is. Onze installaties zijn voorbereid op de toekomst en worden in eigen beheer, veilig gemonteerd en geïnstalleerd (SCIOS Scope 12) en na installatie kun je uiteraard bij ons terecht voor service en onderhoud.

Gino Spijkerman: “InterStage bouwt constructies voor zowel in- als outdoor evenementen.

De projecten, die worden uitgevoerd, zijn veelal concerten, tv-producties, festivals, modeshows, beurzen en bedrijfsfeesten.

Bij deze projecten wordt de hoogste prioriteit gegeven aan veiligheid, kwaliteit, creativiteit, gebruiksgemak, flexibiliteit en planning.

Veiligheid vormt bij ons de basis. Vanuit deze basis worden constructies ontwikkeld en worden werkwijzen opgezet.

 U ervaart een efficiënte en gebruiksvriendelijke benadering van uw wensen gedurende de voorbereiding en de uitvoering van het project.

Wij leveren:

  • Roofsystems tot 650 m²
  • Floorsystems
  • Steelspan
  • Scaffolding
  • InterMotion
  • Vloer- en tegenkantafwerking
  • Stage-accessoires

Suzanne Schreurs – van Veen: “A. van der Hulst B.V. maakt producten voor een brede klantenkring. Van eenvoudig snij- en kantwerk tot aan complete machineframes, ondersteuningen voor robots, seriematige onderdelen en samenstellingen.

De wensen van een opdrachtgever, soms middels een schetsje, veelal in de vorm van tekeningen vertalen wij in een compleet product. Onze specialisten nemen graag de zorg van u over zodat u als klant over een perfect product op het juiste moment kunt beschikken. Door een goed op elkaar ingespeeld team zijn wij in staat flexibel op uw wensen in te spelen. Zowel op het gebied van technische hoogstandjes als extreem korte levertijden gaan wij graag de uitdaging aan.”

Rudi Tenkink: “Mijn specialisatie is het inregelen en optimaliseren van installaties in de utiliteit. Dit zijn kantoren, scholen en bedrijfspanden. Het betreft lucht en waterzijdig inregelen, regeltechnisch onderhoud en optimalisatie. Als dit alles goed op elkaar is afgestemd is het comfort beter en het energieverbruik lager. Dat is het doel wat ik altijd voor ogen heb bij elk bezoek. Daarom behoort het monitoren van energie stromen, temperatuur en flow ook tot mijn werkzaamheden.

Ook kennisoverdracht door het geven van cursussen zijn wekelijkse werkzaamheden wat ik al 9 jaar met veel plezier doe.”

 

 

Remko Germeraad: “Alumax Boats b.v. biedt een duurzame oplossing voor het vervoer van goederen of mensen over water.”

Alumax Boats b.v. ontwerpt, bouwt en richt multifunctionele aluminium boten in die handgemaakt zijn op de eigen werf in Meppel. Dit doet zij voor particulieren die met hun boot plezier op het water willen maken, en voor professionele organisaties die van Zuid Amerika tot Zuidoost Azië en van het Afrikaanse continent tot de Noordpool een aluminium boot van Alumax inzetten voor het verrichten van bijvoorbeeld inspecties, patrouilles, reddingswerkzaamheden, vervoer van mensen of goederen, het slepen van vaartuigen of om te vissen op rivieren, meren, zee of oceaan.

 

Subvention is koploper in het met subsidies versnellen van duurzame projecten. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het verwerven van subsidies op het gebied van VastgoedIndustrieWoningcorporatiesAgrarisch en ICT.

Subvention informeert haar klanten over subsidiemogelijkheden, vragen subsidies aan en verzorgen het hele administratieve traject. Ook nemen zij het projectmanagement van je over om jou als klant hierin te ontzorgen. Persoonlijke aandacht, parate (vak)kennis en proactief handelen, zijn kenmerkend vooronze werkwijze. Met deze aanpak brengen we de subsidiekansen voor jouw onderneming helder in beeld.

Ze helpen niet alleen klanten met duurzaamheid maar voeren ook zelf een actief MVO-beleid.

René Grummel en Erik Posthumus: “Smeets bouwmanagement en advies werkt vooral voor woningbouwcorporaties, overheid, zorg- en onderwijsorganisaties in de vier noordelijke provincies. We bestaan al meer dan 30 jaar en leveren een breed pakket aan diensten: van projectmanagement tot bouwkostenadvies en van bouwkundig advies tot directievoering en toezicht. Duurzaamheid en circulariteit lopen als een rode draad door onze projecten.

Drie speerpunten kenmerken Smeets: maatschappelijk, duurzaam en regionaal. Onze kennis en ervaring willen we graag delen, dat vinden we vanzelfsprekend. Dat uit zich ook in onze missie: door te inspireren en te delen, realiseren wij samen met onze klanten duurzame en betaalbare woningen en gebouwen. We hebben een sterk bouwkostenadvies-team. Als een opdrachtgever een plan heeft, kunnen wij zo’n plan heel goed op voorhand ramen en budgettaire kaders meegeven, zodat het project goed onder controle te houden is.”

Bij Pandriks Bake Off BV produceren we het beste 100% natuurlijke desembrood gebakken via een uniek, ambachtelijk proces. In onze 100% natuurlijke en biologische bakkerijen produceren wij het beste bake off brood volgens ons unieke, innovatieve en efficiënte proces. Onze missie? Wij willen onze klanten en consumenten laten genieten van het beste bake off desembrood dat wordt geproduceerd volgens oude tradities, met de meest moderne technologie op de meest duurzame wijze.

Wij richten ons op het verduurzamen van onze bedrijfsvoering en streven ernaar de carbon footprint en de milieu-impact van onze activiteiten en de waardeketen als geheel te verlagen.

“Ons doel is om het verbruik en de kosten van de energie afname te verlagen en het klimaat in het pand te verbeteren.

Wim Meijer van VEM bood aan om een inventarisatie te maken van de bestaande situatie. Daarvan ontvingen wij een rapport met aanbevelingen.
Met dit rapport zijn we nu bezig om te kijken waarin we willen investeren en wat we willen aanpassen.

Het is fijn om een aanspreekpunt te hebben met verstand van zaken zodat je samen de beste oplossing kun gaan bekijken. En waarmee je kunt overleggen zonder sturing op bepaalde merken of firma’s.”

Daan Vastgoed BV is een project ontwikkelaar die zich voornamelijk bezig houd met het transformeren van bestaand vastgoed naar wonen en werken. Hierbij valt te denken aan kantoren en commerciële gebouwen die te transformeren  zijn naar (gedeeltelijk) appartementen en/of kleine bedrijf ruimtes.

Al deze woningen en bedrijfsruimten verkopen wij aan de eindgebruiker en/of belegger. Daarbij is het energie verbruik een zeer belangrijk onderdeel. Energie neutraal is onze doelstelling.

Omdat Daan Vastgoed graag circulair bouwt en ook nog een het liefst energie neutraal, hebben wij de samenwerking gezocht. Graag maken wij gebruik van de kennis en de aanbiedingen van de leden van de groep door de juiste oplossingen qua energie verbruik  te kunnen inkopen. Als dat vervolgens ook nog eens lukt met regionale ondernemingen is dat een pré.

“Ons doel is om het verbruik en de kosten van de energie afname te verlagen en het klimaat in het pand te verbeteren.

Wim Meijer van VEM bood aan om een inventarisatie te maken van de bestaande situatie. Daarvan ontvingen wij een rapport met aanbevelingen.
Met dit rapport zijn we nu bezig om te kijken waarin we willen investeren en wat we willen aanpassen.

Het is fijn om een aanspreekpunt te hebben met verstand van zaken zodat je samen de beste oplossing kun gaan bekijken. En waarmee je kunt overleggen zonder sturing op bepaalde merken of firma’s.”