Skip to main content

Over de coöperatie

VerduurSaam Écht Meppel is een coöperatie van, voor en door bedrijven in en om Meppel. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we samen meer kunnen bereiken dan alleen. Want er zijn nog zulke grote stappen te nemen. Samen werken we aan de verduurzaming van vastgoed, bedrijven en bedrijfsterreinen in Meppel en omgeving. Dit doen wij voor een duurzame en gezonde werk- en leefomgeving. Niet alleen voor onszelf, maar vooral voor de komende generaties. Doe jij ook mee?

Voor wie
Heb jij een bedrijf of vastgoed dat je wilt of moet verduurzamen? Lever jij diensten die bijdragen aan verduurzaming? Of wil jij bijdragen aan de verduurzaming van het bedrijfsleven? Word dan lid van onze coöperatie. Met elkaar zorgen we voor verduurzaming van bedrijven en bedrijfsomgevingen in Meppel. Elk lid heeft gelijke inspraak en rechten & plichten.

Het voordeel van VerduurSaam Écht Meppel
Waarom zou je niet ‘gewoon’ een bedrijf inhuren voor isolatie of het installeren van een warmtepomp? Dit kan op de korte termijn een goed idee lijken. Maar wij zijn ervan overtuigd dat een aanpak waarbij we naar het totaalplaatje kijken, je meer gaat opleveren. Sluit je je aan bij ons dan profiteer je van een aantal voordelen:

Onafhankelijk

Verduurzaming vereist dat allerlei separate systemen slim met elkaar samenwerken. Zonnepanelen, warmtepomp, thermostaat, airco, etc. Maar leveranciers van een specifiek onderdeel nemen per definitie nooit de verantwoordelijkheid voor de werking van alle systemen samen. Wij als onafhankelijke coöperatie doen dat wél. Dit betekent het einde van heel veel telefoontjes naar elkaar niet begrijpende leveranciers. Heerlijk toch!

Samen

De coöperatie bestaat uit een sterk samenspel van leden (professionele adviseurs, uitvoerders, deelnemers en partners). Dit betekent dat wij altijd de meest actuele kennis en kunde in huis hebben en ervaringen delen. Per lid stellen we voor de specifieke verduurzaming het ideale team samen. Is er alsnog externe expertise nodig? Dan selecteren wij deze in overleg. Heb je zelf goede ervaring met experts op het gebied van verduurzamen? Dan horen we dat graag!

Verduurzamen

Het gaat ons om maatschappelijke winst. Gezamenlijke winst. Winst die niet in geld is uit te drukken. Al onze adviezen en keuzes zijn gericht op jouw verduurzaming. Onafhankelijk en rekening houdend met de toekomst. Omdat wij onze kinderen en kleinkinderen een betere toekomst gunnen.

Totaaloplossing

Wij doorlopen het hele verduurzamingstraject met jou van A tot Z. Dit betekent dat wij de regie pakken. Jou helpen bij de eerste stappen. Bij de financiering. Rekening houden met de effecten van de afzonderlijke aanpassingen in jouw bedrijf of gebouw. En ook betrokken blijven om te monitoren wat er goed gaat en wat nog aangepast kan worden. Kortom: we kijken naar het totaalplaatje.

Ik doe mee!

De initiatiefnemers

Duurzaam advies

Wim Meijer: “Ik ben expert in de verduurzaming van vastgoed. Met name (bestaande) kantoren en bedrijfspanden. Maar ook steeds vaker voor de woningbouw. Ik ben gespecialiseerd in binnenklimaat, warmtepompen en koel- en vriestechniek. En daardoor kun je mij betrekken bij de volledige verduurzaming van een gebouw.”

Meer over Meijer Verduurzaamt
Waarde met groene energie

Jan Albert Westenbrink: “Verduurzaming betekent voor mij werken aan oplossingen die bedrijfseconomische waarde toevoegen aan bedrijven en organisaties. Mijn aanpak gaat uit van ‘Richting geven en actief meedoen’. Oplossingen moeten werken voor de langere termijn en daarmee een duurzame bijdrage leveren. Geen rapporten, maar concrete actie.”

Meer over Westpart
Allround bouwbedrijf

Ricardo de Wolde: “Wij zijn een allround bouwbedrijf en bestaat al sinds 1886. We werken regionaal en landelijk. Voor zowel de zakelijke als de particuliere markt zijn we gespecialiseerd in nieuwbouw, onderhoud, renovatie en verbouw. Klanten begeleiden en ontzorgen zit in onze genen en we pakken het traject van A tot Z op. Of dit nu een kleine verbouwing is of de renovatie van een enorm kantorencomplex.”

Meer over Bloemen Bouw
TIB Bakker is lid van VEM
Groene elektrotechniek

“Bakker Technisch Installatie Bureau verzorgt alles wat met elektrotechniek te maken heeft. Van installaties tot data- en beveiligingsinstallaties, zorgsystemen, BIM, Autocad/Revit tekenwerk en KNX-programmaties. Elke kans die zich voordoet om deze werkzaamheden zo duurzaam mogelijk te ontwerpen en uit te voeren pakt Bakker TIB maximaal aan.”

Meer over Bakker Technisch Installatie Bureau