Autobedrijf Arend Benthem in het kort

Warmtepompen geplaatst – vloerverwarming is daarop aangesloten
Airconditioning opgehangen die verwarmt en koelt (zowel in showroom als spreekkamers)
Nieuw dak op werkplaats (komen zonnepanelen op)
Nieuw ventilatiesysteem (luchtbehandelingsinstallatie)
Lichtkoepel in werkplaats is verwijderd
Alleen voor de werkplaats is nog klein beetje gas nodig

Over Autobedrijf Arend Benthem

Autobedrijf Arend Benthem is een familiebedrijf voor auto-onderhoud, reparatie, verkoop en lease. Ze hebben een showroom met werkplaats en kantoor in Meppel. Een deel van het pand is later aangebouwd.

Vraagstuk

De wens was ook hier om 100% gasloos te worden. Dit was een puzzel, want een deel van het pand is later aangebouwd, er zijn hoogteverschillen en het bestaat uit een werkplaats, een showroom en een aantal spreekkamers/kantoortjes. Het aangebouwde deel had al vloerverwarming, terwijl het oude deel nog op heaters aan het plafond werkte. Hoe kunnen we van het gas af en zorgen dat alle gedeeltes van het pand comfortabel zijn voor de betreffende werkzaamheden?

De oplossing

Na de analyse en het advies zijn er warmtepompen geplaatst die de vloerverwarming aansturen. En er is airconditioning opgehangen waardoor de heaters overbodig zijn geworden. De airco’s en het nieuwe ventilatiesysteem in de kantoren zorgt voor frisse lucht en een juiste temperatuur per kamer. Het bedrijf heeft zelf alle lampen vervangen door duurzame ledlampen.

Toekomstplannen

Er komen nog zonnepanelen op het nieuwe dak van de werkplaats, zodat een deel van de elektriciteitskosten worden terugverdiend.