Bakker Technisch Installatiebureau in het kort

Hele kantoorpand gasloos
Nieuwe warmtepomp in het nieuwbouwgedeelte
Warmtepomp op dak geplaatst voor de radiatoren in het gedeelte uit 1969
Eerder geïnstalleerde warmtepomp geïntegreerd in uitvoering
Luchtbehandelingsinstallatie en airconditioning voor kantoor en receptie

Over Bakker Technisch Installatiebureau

Bakker Technisch Installatie Bureau doet alles wat met elektra te maken heeft. Van ‘ordinaire’ installaties tot data- en beveiligingsinstallaties, zorgsystemen, BIM, Autocad/Revit tekenwerk, duurzaamheid en KNX programmaties. Bakker heeft iets meer dan 50 mensen in dienst en is gevestigd in Meppel.

Vraagstuk

Bakker had de wens om het hele kantoorgebouw gasloos te maken. En dat was vooral een uitdaging omdat het pand bestaat uit allemaal verschillende delen. Het pand komt uit 1969; in 1999 is er een stuk bij aangebouwd en in 2010 én 2023 weer.

De oplossing

Omdat het pand bestaat uit oud- en verschillende delen nieuwbouw, was een analyse en plan zeker nodig. Bij de aanbouw van 2010 en 2023 zijn meteen warmtepompen geïnstalleerd, maar in de oudere gedeeltes niet. De uitdaging was dus om te werken met allerlei oude en nieuwe bouw plus installaties. In dit geval is er dus écht maatwerk geleverd. Om alles voor elkaar te krijgen, is in het nieuwe gedeelte een nieuwe warmtepomp geïnstalleerd. En is er om het kantoor (in gedeelte 1969) warm te houden in de winter, voor gekozen de radiatoren te laten hangen maar te verwarmen m.b.v. de eerder geïnstalleerde warmtepomp. Het kantoor en de receptie worden verwarmd (en gekoeld) met airconditioning.

Toekomstplannen

Het pand van de buren is er net bijgekocht (voor een nieuwe huurder + gedeelte voor Bakker) en dat zal de volgende verduurzamingsslag worden.