Boom BV in het kort

CV-ketel vervangen door warmtepompen (op het dak)
Airconditioning om kantoor te verwarmen/koelen (uit plafond en per kamer in te stellen)
CO2-gestuurde ventilatie in kantoor (oude luchtbehandelingskast vervangen)
Elektrische boiler voor warm water
Het hele kantoor is nu gasloos, alleen voor de productiehal is er nog een ketel werkzaam

Over Boom

Boom levert meer dan 90.000 verschillende producten voor laboratoria. Van chemicaliën en reagentia tot en met pipetten en fotometers. In Nederland, België en Luxemburg. Ze zijn gevestigd in Meppel. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is erg belangrijk bij Boom.

Vraagstuk

Het gebouw waar Boom in gevestigd is, is vrij groot. 3 verdiepingen hoog en een groot stuk laagbouw erbij. Om het gebouw te verduurzamen, kosten te besparen én het comfortabeler te maken om in te werken is VerduursaamEcht Meppel ingeschakeld. De vraag was: hoe kunnen we in dit pand het beste verduurzamen en waar kunnen we kosten besparen?

De oplossing

Net als bij alle andere projecten, is begonnen met een analyse en een plan. Zonnepanelen lagen al op het dak, dus die waren niet nodig. Wel moest er gekeken worden naar oplossingen om:

  • Zoveel mogelijk gas te besparen
  • Zo efficiënt mogelijk om te gaan met warmte en koeling
  • Kantoren afzonderlijk van elkaar te verwarmen of te koelen

De verschillende warmtepompen, CO2-gestuurde ventilatie, airconditioning en elektrische boiler hebben voor een zo groot mogelijke verduurzaming gezorgd en verhoging van het comfort.

Toekomstplannen

De opdrachtgever wil in de toekomst ook nog de productiehal helemaal gasloos maken. En er zijn wensen voor een BREAAM duurzaamheidslabel. Hiermee krijg je inzicht in de werkelijke prestatie van je duurzaamheidsoplossingen. Dan wordt er ook gekeken naar gezondheid van medewerkers en bijvoorbeeld afvalscheiding. Boom ervaart dat duurzaam werken helpt in de bedrijfsvoering.