De Wheem in het kort

Overal betere isolatie (muren, dak, raamwerk)
Zonnepanelen op het dak
CV-ketel vervangen door warmtepomp
Elektrische boiler voor warm water
Vloerverwarming en airco’s
Temperatuur in alle 4 de appartementen apart te regelen
Nu energielabel A+++

Over De Wheem

Aan de Wheem, tegenover Grand Café de Wheem en naast De Beurs, stond al een tijd een pand met op de begane grond een winkel te koop. Een ontwikkelaar heeft dit gekocht om er boven de winkel 4 appartementen in te maken. Zo duurzaam mogelijk! Via de gemeente kwam hij in contact met ons en hij besloot meteen lid te worden van de VEM.

Vraagstuk

Hoe kunnen we dit pand uit 1904 volledig gasloos en zo duurzaam mogelijk maken? En ook nog zo dat alle bewoners zelf kunnen regelen hoe warm het is in hun eigen appartement? Gezien het bouwjaar van het pand; best een uitdaging.

De oplossing

We hebben een grondige analyse gedaan en op basis daarvan een advies geschreven: zonnepanelen op het dak, nieuwe vloeren met vloerverwarming, nieuwe muur- en dakisolatie en nieuwe kozijnen met triple glas. Met één warmtepomp + buitenunit en airco’s worden nu alle appartementen automatisch zowel verwarmd als gekoeld. Waarbij de bewoners zelf de temperatuur in hun eigen appartement kunnen regelen. De appartementen hebben nu energielabel A+++. Bij dit project hebben we bouwkundig advies gegeven, vanaf de eerste tekening meegekeken en partners gezocht voor de uitvoering.

Toekomstplannen

De opdrachtgever gaat meer projecten ontwikkelen waarbij VEM helpt bij de verduurzaming.

“Ik ben blij dat ik meteen voor de 100% gasloos ben gegaan en niet half werk. VEM heeft me hier super goed bij geholpen en doordat ze vanaf het begin hebben meegekeken en geholpen met de plannen, is het hele project ook goed uitgevoerd.”