Skip to main content

Voor VEM was 2023 een bewogen jaar met weer nieuwe stappen in verduurzamen in en om Meppel.

Het jaar is goed gestart. Super Air zorgde ervoor dat met hoog temperatuur warmtepompen het Wijkcentrum De Poele volledig gasloos werd gemaakt. Ook was Super Air de installateur bij Interstage, zodat daar het kantoor gasloos is geworden.

Daarnaast werd bij Mazda dealer Arend Benthem de showroom, kantoren en werkplaats voorzien van airconditioning en warmtepompen, zodat ook dit bedrijf gasloos kan verwarmen. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd door Heluto. Intussen heeft TIB Bakker bij Arend Benthem ook de zonnepanelen op dak gelegd.

Een wat langer lopend project, welke we in 2023 hebben afgerond is Boom lab. Hier is onder begeleiding van Meijer Verduurzaamt het gehele kantoor voorzien van een nieuwe klimaatinstallatie, waardoor het comfort voor de mensen is verbeterd, maar ook dit deel van het bedrijf geen gas meer gebruikt.

Daarnaast zijn er tal van andere projecten bij onder andere Unity-X en Hooijershoeve, die met hulp van VerduurSaam Echt Meppel zijn of worden gerealiseerd. Wat te denken van het ombouwen van woonwinkel Van Dijk naar negen duurzame appartementen.

Ook zijn we trots op de oprichting van het Duurzaam Energiecollectief Meppel, waarmee er bij ons lid Pandriks rond de 2.000 zonnepanelen op het dak zijn gelegd en worden beheerd.

Een mooi jaar om op terug te kijken, maar we kijken ook vooruit. In 2024 zijn er al wat mooi initiatieven, waar we later op terug zullen komen.

Wist u trouwens dat wij ook met Subvention een specialist voor subsidies als lid hebben, we met Pilot on Demand thermografie kunnen aanbieden door middel van een drone en met Tenkink Techniek een echt regeltechnisch bedrijf binnen de club hebben.

VerduurSaam Echt Meppel doet het samen en zorgt voor versnelling in verduurzamen in Meppel.