Skip to main content

Als VerduurSaam Écht Meppel houden we ons natuurlijk bezig met de volledige verduurzaming van bedrijven en bedrijventerreinen.

Zonnepanelen vaak een eerste verduurzaming

Een belangrijk onderdeel hierin en ook vaak als eerste gevraagd, zijn zonnepanelen. Veel van onze leden hebben deze intussen aangeschaft. Vaak met hulp van VEM, maar ook regelmatig rechtstreeks bij een leverancier. De bedrijven die vroeg waren, hebben veelal geen problemen met de situatie op het net, maar intussen is dat wel lastiger geworden. Het zal niet ontgaan zijn dat het energienetwerk in en rond Meppel vol zit en dat terugleveren van te veel aan energie voor grootverbruikers niet mogelijk is. Als u een kleinverbruiker bent (<3x 80A) heeft is dit probleem er niet.

Ook groot gebruikers kunnen zonnepanelen aanschaffen

En toch willen we ook de grotere bedrijven motiveren om de stap te maken om zonnepanelen aan te schaffen. Door de huidige marktsituatie zijn de prijzen lager dan de afgelopen jaren en bovendien zijn er mogelijkheden om het teruglever-probleem op te lossen.

Zonnepanelen kennis bij VEM

Binnen VEM is de kennis aanwezig om u daarin te adviseren en/of te ondersteunen. Als u overweegt om iets met zonnepanelen of andere verduurzaming te doen, neem dan contact op met een van onze bestuursleden. U kunt natuurlijk ook contact zoeken met de zonnepanelen specialisten in de coöperatie, Groen Opgewekt en TIB Bakker.

#zonnepanelen #VEM #VerduurSaamÉchtMeppel #verduurzamen #terugleveren